Poczuj miętę

Wpis

poniedziałek, 22 lutego 2016

ZUPA KREM Z SOCZEWICY

Uwielbiam takie sycące zupy, zwłaszcza w chłodne , zimowe wieczory.Polecam!

-opakowanie czerwonej soczewicy (ok 500 gram)

-1-1,5 puszki pomidorów,

-puszka mleka kokosowego,

-2 cebule,

-2 zabki czosnku

-kmin rzymski, sól, chili –  przyprawy według uznania.

-trochę greckiego jogurtu naturalnego i listki  kolendry do dekoracji.

 

Kroję cebulę i smażę na oleju, dodaję czosnek, chwilę smażę, na końcu dodaję soczewicę (wcześniej płukaną), wlewam wodę, tak żeby przykryła wszystkie składniki zupy i gotuję koło 15 minut do miękkości, dodaję pomidory z puszki i przyprawy oprócz kolendry. Gotuję jeszcze 5 minut, na końcu dodaję mleko kokosowe, chwilę gotuję.

Na końcu miksuję zupę, nalewam do miseczek, do każdej miseczki wkładam kleks jogurtu naturalnego, ozdabiam kolendrą.

Smacznego.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wachowiakj
Czas publikacji:
poniedziałek, 22 lutego 2016 20:11

Polecane wpisy

  • ZUPA KREM GRUSZKOWO-PIETRUSZKOWY

    Bardzo smaczna zupa krem. Ma dosyć oryginalny smak. Polecam dodanie do zupy małej gruszki, żeby słodycz nie zdominowała smaku zupy. SKLADNIKI: -1/2 kg pietruszk

  • ZUPA KREM Z DYNI

    Jedna z moich ulubionych zup kremów, pyszna, zdrowa i prawie bez kalorii :-) Najbardziej pracochłonne w tym daniu jest obieranie i krojenie dyni. W tym celu naj

  • ZUPA KREM Z CZOSNKU

    Bardzo polecam tę zupę, jest to moja faworytka wśród zup kremów. Jest pyszna i zdrowa.Mimo ogromnej ilości czosnku naprawdę go nie czuć, a zmiksowany czosnek da

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa