Poczuj miętę

Wpis

środa, 08 lutego 2017

PIZZA JAGLANA

Pyszna, lekka pizza, dla odchudzających się :)

 

-2 woreczki kaszy jaglanej,

-1 cebula,

-2 łyżki oliwy z oliwek,

-sol,

-pieprz,

-1 łyżeczka kurkumy,

-ser żołty starkowany lub  w plastrach około 30 dkg,

-puszka tuńczyka,

-2 łyżki kukurydzy,

-1 łyżka oregano,

-1 łyżeczka chili lub papryki ostrej,

Ugotować 2 woreczki kaszy jaglanej zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebule pokroić na drobno, zeszklić  na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodać do kaszy jaglanej, wymieszać, doprawić solą, pieprzem, chili, kurkumą. Wyłożyć kaszę jaglaną na papier do pieczenia uformować koło z kaszy na wysokość ok. 1-1/5 cm. Posmarować ketchupem, wyłożyć tuńczyka z puszki, posypać serem i kukurydzą, posypać ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni około 15-20 minut.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wachowiakj
Czas publikacji:
środa, 08 lutego 2017 15:30

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa