Poczuj miętę

Wpis

pi±tek, 23 czerwca 2017

CHLEB BEZGLUTENOWY

Podaję przepis na pyszny chleb bezglutenowy. Do tego przepisu można wykorzystać dowoln± m±kę bezglutenow±. 


PRZEPIS:

-500 gram dowolnej m±ki bezglutenowej, ja zazwyczaj dodaje ryżow±, kukurydziana,jaglan±, kokosow±, gryczan±( proporcje dowolne)

- łyżeczka soli,

- łyżka dowolnego cukru (ja dodaję kokosowy),

- 1 paczuszka drożdży instant (8g)

- ok.500-600 ml ciepłej wody.

- dowolne ziarna, dzisiaj dodałam po łyżce nasion chia, babki plesznik i sezamu.

Mieszam wszystkie składniki, dodaję wodę w zależno¶ci od konsystencji, zagniatam ciasto, zostawiam na 30 minut pod ¶ciereczk±. Przekładam do formy silikonowej, takiej do pieczenia keksu, zostawiam jeszcze na 30 minut, do wyro¶nięcia. Piekę w piekarniku nagrzanym do 210 stopni około 50- 60 minut. POLECAM!


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wachowiakj
Czas publikacji:
pi±tek, 23 czerwca 2017 16:41

Polecane wpisy

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa