Poczuj miętę

Wpis

sobota, 24 czerwca 2017

CIASTECZKA OWSIANO-BANANOWE (BEZGLUTENOWE)

Dzisiaj zrobiłam dietetyczne, bezcukrowe i bezglutenowe ciasteczka owsiano-bananowe. Są bardzo mało praocochłonne, dlatego będe je często robiła. Od jakiegoś czasu nie jem cukru i glutenu, być może dlatego wydają mi się wystarczajaco słodkie i pożywne chociaż przyznam, że mojej rodzince też podpasowały smakowo a to są niezłe łasuchy :-)

PRZEPIS:

-4 mocno dojrzałe banany,

-2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych,

-łyżeczka ziaren słonecznika i łyżeczka ziaren sezamu,

-można dodać łyżkę miodu lub dowolnego słodzidła, ja czasami dodaje czasami nie i tak wychodzą.

Banany rozgniatam lub delikatnie blenduję, dodaje resztę składników i dokładnie mieszam, układam masę w formie ciasteczek na papierze do pieczenia na blaszce i piekę w temperaturze ok. 180 stopni, około 15 minut. Ciasteczka formuję rękoma. Smacznego!

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wachowiakj
Czas publikacji:
sobota, 24 czerwca 2017 11:15

Polecane wpisy

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa