Poczuj miętę

Wpis

sobota, 17 marca 2018

CHIŃSZCZYZNA

 

W tym daniu idę trochę na łatwiznę bo kupuje w biedronce gotową,mrożoną mieszankę warzywną do dań chińskich :)


PRZEPIS:

-opakowanie warzyw mrożonych do potraw chińskich ( ja kupuję w biedronce),

-1 kg piersi z kurczaka lub indyka,

-papryka ostra i słodka  po 1 łyżeczce,

-4 łyżki ketchupu,

-6 łyżek sosu sojowego,

-łyżka miodu,

-2 łyżki soku z cytryny,

-sól i pieprz do smaku,

-4 łyżki oliwy lub masła klarowanego,

-1 łyżeczka prażonego sezamu.

Piersi z kurczaka lub indyka kroję na małe kawałki, dodaję sos sojowy i paprykę, mieszam.

Rozgrzewam tłuszcz na patelni, obsmażam mięso na rumiano, dodaję warzywa, smażę ok. 5 minut.

Dolewam troszkę wody i duszę do miękkości, na końcu dodaję ketchup, miód i sok z cytryny, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaje z ryżem i praażonym sezamem. Smacznego.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wachowiakj
Czas publikacji:
sobota, 17 marca 2018 13:22

Polecane wpisy

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa