Poczuj miętę

Wpisy

  • wtorek, 27 września 2016
    • ŁOSOŚ NA SZPINAKU


      PRZEPIS:

      -1/2 kg łososia bez skóry i bez  ości,

      -4 pomidory suszone w oleju, 1 łyżka oleju z pomidorów,

      -sól, pieprz, garść świezego oregano i tymianku, parę listków verbeny cytrynowej,

      -opakowanie mrożnego szpinaku,

      -4 ząbki czosnku.

      Łososia umyć, osuszyć, doprawić solą pieprzem, poszatkowanymi świeżymi ziołami, pokrojonmi na drobno pomidorami suszonymi i olejem. Zostawiamy na parę godzin w lodówce.

      Szpinak rozmrażamy i smażymy na łyżce masła dodajemy cztery wyciśnięte ząbki czosnku,doprawiamy slą i pieprzem, podsmażamy.

      Nagrzewamy piekarnik do 200-210 stopni, wkładamy łososia, pieczemy około 15-20 minut.

      Wykładamy szpinak na to pieczonego łososia, SMACZNEGO :-)

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      wachowiakj
      Czas publikacji:
      wtorek, 27 września 2016 19:29
  • niedziela, 11 września 2016
    • ŁOSOŚ POD POMIDORAMI

      Pyszna i lekka przekąska.Polecam:-)

      PRZEPIS:

      -1/2 kg łososia bez skóry i bez ości,

      -2 średnie pomidory lub 1 duży,

      -10 pomidorków koktajlowych,

      -łyżeczka ziół prowansalskich,

      -garść świeżej bazylii,

      -mała cebulka dymka,

      -2 ząbki czosnku,

      -sól, pieprz,

      -łyżeczka sosu balsamicznego.

      Łososia dzelę na mniejsze i cieńsze kawałki, solę i pieprzę,układam w naczyniu żarodpornym obok siebie,skrapiam oliwą, pomidory sparzam obieram ze skóry, kroję na małe kawałki,odsączam, mieszam z pokrojoną na drobno bazylią i ziołami prowansalskimi, kładę na łososiu, na to kładę pokrojoną na drobno dymkę i wyciśniety czosnek, na tym układam pomidorki koktajlowe, solę i pieprzę. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200-210 stopni i piekę około 15 minut. Podaję z sosem balsamicznym.POLECAM :-)


       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „ŁOSOŚ POD POMIDORAMI”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      wachowiakj
      Czas publikacji:
      niedziela, 11 września 2016 10:03

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa